Picture
Üdvözöllek a blogmon, Kedves Látogató! Bogi vagyok, egy budapesti egyetemista lány, aki szereti nap mint nap gyalog járni a város utcáit. Szeretem Budapestet, ez az otthonom, a szülővárosom, itt jártam iskolába, itt laktam mindig is, és nemis szándékozom elhagyni a várost.

Az egyetem mellett részmunkaidőben egy fogpótlás klinikán dolgozom recepciósként, ami azért is jó számomra, mert a sok külföldi vendégnek köszönhetően fejleszthetem és gyakorolhatom nyelvtudásomat. És ez szerencsre igaz az angol és a német nyelvre is, ugyanis a világ minden tájáról érkeznek hozzánk páciensek.


Az idelátogató külföldiek zöme az olcsó fogpótlás kezelések miatt keresi fel klinikánkat, mivel náluk sokkal többe kerülnek ezek az esztétikai beavatkozások mint Budapesten. Gyakran az itthoni árak három- vagy négyszeresét iselkérik egyetlen fog beültetése miatt, ami azért már elég szignifikáns különség, mégha itt szállodai szobát is fizetniük kell az ittartózkodásuk idejére.

A helyükben én is így döntenék, hiszen jóval alacsonyabb áron ugyanazt a nemzetközi minőséget kapják. A magyar fogorvosok szakértelme világszínvonalú, az alkalmazott anyagoknak pedig ugyanazoknak a követelményeknek kell megfelelniük, és gyakran ugyanazokat az anyagokat is alkalmazzák a különböző fogtechnikai laboratóriumokban.

Amin viszont néha megdöbbenek, hogy mekkora összegeket fizetnek ki egyesek egy-egy bonyolultabb fogászati kezlésért. Nem ritkán fordul elő, vagy valakinek több fogat is ültetnek be, ez gyakran több százezer frintot is jelenthet, és mivel az állami egészségbiztosítók az ilyen kezeléseket általában nem támogatják, a páciensnek saját zsebből kell kifizetnie a kezelést.


Gondolkoztatok már ilyesmin? Azt tudtátok, hogy a fogbeültetés gyógyulási ideje akár fél év is lehet? Sajnos ennyi idő kell, amíg a beültetett fém teljesen beépül az állkapocs csontszövetébe. Ezután viszont olyan erős alátámasztást képes biztosítani az új fognak, mint egy természetes foggyökér.

Továbbra is nagy a kereslet a hagyományos híd- és koronaművekre, amelyekből ma már korszerűbb, fémmentes változatok iskészülnek, elkerülendő a különböző fémallergiákat. A következő bejegyzésben részletesebben kitárgyaljuk majd a különböző korszerű és hagyományos fogpótlási módokat,melyek közül a legtöbb, például a fogbeültetés a 3. kerületben is elérhető.


    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    December 2012

    Categories

    All